23948sdkhjf

Övertagandet av Veoneer delas

Det blev det trådlösa telekommunikationsföretaget Qualcomm och investeringsföretaget SSW Partners förvärvar bilsäkerhetsföretaget Veoneer.

Priset är 37 dollar per aktie i en kontanttransaktion, vilket motsvarar ett totalt eget värde för Veoneer på 4,5 miljarder dollar.

Veoneer har sagt upp sitt förvärvsavtal med Magna International.

Vid stängningen kommer SSW Partners att förvärva alla de utestående kapitalstockarna i Veoneer, kort därefter kommer de att sälja Arriver-verksamheten till Qualcomm och behålla Veoneers Tier-1-leverantörsverksamhet. SSW Partners kommer att leda processen att hitta starka, långsiktiga strategiska partners. Denna transaktionsstruktur ska underlätta den långsiktiga framgången för alla Veoneers företag.

SSW Partners kommer att arbeta med Veoneers ledning för att säkerställa att Veoneers befintliga affärsplan eftersträvas och för att identifiera starka, långsiktiga strategiska partners för Restraint control systems, RCS och Active Safety-verksamheterna. De kommer att  prioritera en smidig fortsättning av affärsverksamheten för kunder och anställda i RCS- och Active Safety-företagen. 

– Qualcomm är den naturliga ägaren till Arriver. Genom att integrera dessa tillgångar accelererar Qualcomm sin förmåga att leverera en ledande och horisontell ADAS-lösning som en del av sin digitala chassiplattform, säger Cristiano Amon, vd och koncernchef för Qualcomm Incorporated och fortsätter:

– Vi tror att denna transaktion och struktur gynnar både Qualcomms och Veoneers aktieägare, placerar alla Veoneers företag för framgång och ger kunder och anställda en övertygande möjlighet.

– Denna transaktion skapar överlägset värde för våra aktieägare. Det ger också attraktiva möjligheter för vårt Arriver-team på Qualcomm och gör att våra andra företag kan hitta långsiktiga industriella partners där de kan fortsätta utvecklas, säger Jan Carlson, ordförande, vd och koncernchef för Veoneer och fortsätter:

– Vår styrelse och ledningsgrupp är fortfarande fokuserade på att nå våra mål, driva kontinuerliga förbättringar i hela organisationen och lansera ny teknik och program för våra kunder. Trots betydande branschövergripande utmaningar har vårt team gjort ett enastående jobb med att positionera Veoneer för framgång, byggt på vårt ledande ekosystem av partners, spetsteknik och en stark orderbok. 

– Vi är glada att samarbeta med Qualcomm för att förvärva Veoneer. Medan Qualcomm fokuserar på Arriver-verksamheten kommer vi att fokusera på att hitta starka, långsiktiga strategiska hem för resten av Veoneers företag – vi är fast beslutna att se till att Veoneers anställda trivs, företagen fortsätter att förnya och växa och kunderna fortsätter att ha oavbruten tillgång till den enastående service och kvalitet som Veoneer är känd för. Vi har stor respekt för Veoneers ledningsgrupp och ser fram emot att samarbeta med dem för att säkerställa ett framgångsrikt resultat för alla intressenter, säger Antonio Weiss och Josh Steiner från SSW Partners. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11