23948sdkhjf

Lindab förvärvar Tecnovent

Lindab kompletterar sin nuvarande verksamhet i Schweiz med förvärvet av Tecnovent SA. Med förvärvet får Lindab tillgång till försäljning och produktion av ventilationsgaller, takhuvar och rektangulära ventilationskanaler. Tecnovent är idag distributör av Lindabs produkter.

– Vi har ett gott samarbete med Tecnovent och ser fram emot att de nu blir del av Lindab. Det är ett företag med starka kundrelationer och hög kundnöjdhet som dessutom kan Lindabs sortiment väl. Vi är också mycket glada över att Tecnovents vd och grundare, Dario Bettinelli, kommer fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. 

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som vi har en god relation med sedan länge. Vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med vår kunskap om takhuvar och ventilationsgaller, samt vår lokala närvaro, säger Dario Bettinelli, vd och ägare av Tecnovent.

Tecnovent grundades 1998 och drivs som ett familjebolag med 15 medarbetare. De har produktion och försäljning i Lugano i sydöstra Schweiz. Bolaget omsätter cirka 20 miljoner kronor årligen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125