23948sdkhjf

Transportsystemet förenar två byggnader

Toyota Material handling och Interroll har automatiserat Imnasas distributionscenter i Spanien. Det genom att installera ett transportbandssystem.

Systemet som sträcker sig över 360 meter, automatiserar varuflödet mellan två byggnader och ska öka produktiviteten och förbättra kundservicen och arbetsmiljön för den berörda personalen.

Imnasa tillverkar och distribuerar nautisk utrustning från många märkestillverkare till företag och privatkunder. I sortimentet finns över 30 000 olika produkter.

Utgångspunkten för den nya lösningen var byggandet av ett nytt fastighetskomplex på 9 000 kvadratmeter som ska utöka kapaciteten i Imnasas distributionscenter.

För att sömlöst integrera de olika arbetsprocesserna i de redan befintliga och nya byggnaderna var de två anläggningarna anslutna med ett 360 meter långt
transportsystem i en tunnel.

Med hjälp av en materialhanteringslösning med trycklös ackumulering dirigeras
nu de olika varorna automatiskt mellan plockområdet i den befintliga byggnaden via packningsstationer till utlastningsområdet i den nya byggnaden.

– Den nya lösningen har inte bara gjort det möjligt för oss att avsevärt öka kapaciteten och produktiviteten i vårt distibutionscenter. Vi har också lyckats öka kundnöjdheten ytterligare genom snabbare och mer tillförlitliga leveranser. Dessutom erbjuder den nya lösningen nu våra anställda avsevärt bättre ergonomi, förklarar Pol Revuelta, Project manager på Imnasa.

Totalt används cirka 250 kärnkomponener – EC 5000 RollerDrive och 120 MultiControl från Interroll för transport av lådor och backar via drivna rullbanor- och bandtransportörer.

– Tack vare det utmärkta och smidiga samarbetet mellan alla inblandade parter genomfördes hela projektet från planering till driftsättning på kort tid. Kvaliteten och den modulära flexibiliteten hos Interroll-produkterna samt engagemanget från de involverade experterna från Interroll spelade en nyckelroll i denna framgång, säger Ana Lorente, Project manager på Toyota Material handling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157