23948sdkhjf

Porsche lägger order på proof-of-conceptprojekt

Det svenska bränslecellsföretaget myFC har ingått avtal med en europeisk OEM. Detta avtal har nu lett till en inköpsorder från Porsche Leipzig för ett proof-of-concept-projekt där den patenterade bränslecellstekniken ska integreras i de automatiserade lagerrobotarna.

Det totala ordervärdet uppgår till 203 000 euro, vilket motsvarar cirka 2,1 miljoner svenska kronor.

- Efter att ett inledande arbete har gjorts har vår offert accepterats. Det är en viktig kommersiell framgång för oss som ett innovationsdrivet företag med vår vätgasdrivna och hållbara bränslecellsteknik, samt för dess användning i det för oss prioriterade segmentet intralogistik, säger Michael Glantz, vd för myFC.

Ordern avser ett utvecklingsprojekt och leverans av proof-of-concept-integration där myFC:s patenterade hybridlösning för platta, modulära och skalbara bränsleceller ska integreras i de lagerrobotar som används i det automatiserade logistikcentret. Integrationen ska göras vid Porsches logistikcenter i Leipzig.

Enligt labbtester ger myFC:s bränslecellslösning i kombination med batterier en mycket längre drifttid än konventionella batterilösningar. Detta i sin tur minskar kostnaden och investeringsbehov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093