23948sdkhjf

Ford satsar 2,7 miljarder på elfordonskomponenter

Ford investerar 230 miljoner pund, mer än 2,7 miljarder kronor för att omvandla sin verksamhet Halewood i Storbritannien för att bygga sina första elfordonskomponenter i Europa.

Halewood blir därmed Fords första monteringsplats för helelektriska person- och nyttofordon i Europa med produktion från och med 2024.

Fords mål är att 100 procent av deras personbilar är helelektriska och två tredjedelar av försäljningen av kommersiella fordon är helelektrisk eller plug-in hybrid år 2030.

Ford planerar att producera cirka 250 000 enheter om året. Investeringen - som är föremål för och inkluderar statligt stöd från Storbritannien genom sin Automotive transformation fund - kommer att hjälpa till att skydda jobben på Halewood.

– Detta är ett viktigt steg som markerar Fords första egna investeringar i tillverkning av helelektroniska fordon i Europa. Det stärker ytterligare vår förmåga att leverera 100 procent av Fords personbilar i Europa som helelektriska och två tredjedelar av vår försäljning av kommersiella fordon som helelektrisk eller plug-in hybrid år 2030, säger Stuart Rowley, president, Ford of Europe och fortsätter:

– Vi vill också tacka den brittiska regeringen för dess stöd för denna viktiga investering i Halewood som bekräftar Fords fortsatta engagemang för Storbritannien och vår position som en ledande investerare i landets bilindustri och tekniska bas.

Halewood bygger för närvarande transmissioner för ett antal av Fords person- och nyttofordon. 

Kraftenheten är den kompletta helelektriska enheten som ersätter motorn och växellådan i ett konventionellt bensin- eller dieselmotorfordon.

Ford Halewoods överföringsanläggning valdes för att leverera kraftenheterna med tanke på dess kvalitet, konkurrenskraft och den starka kompetensbasen och engagemanget hos de anställda.

– Vi är glada över att företaget har beslutat att göra denna viktiga investering på Halewood, för att hjälpa till att skydda Ford-jobb på platsen i framtiden. Beslutet erkänner erfarenheten, engagemanget och konkurrenskraften hos vår arbetskraft i världsklass och är en stor källa till stolthet för oss alla som arbetar på Halewood Transmission plant och för hela samhället, säger Kevin Pearson, fackligt sammankallande för Halewood.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125