23948sdkhjf

Volvo startar elbilsproduktion i Gent

C40 Recharge är Volvo Cars andra helt elektriska bil och den senaste i en ny serie av helt elektriska bilar som ska lanseras de kommande åren.

Fabriken i Gent är en av företagets största och tillverkar också XC40 Recharge, den helt elektriska versionen av företagets kompakta SUV som var Volvo Cars första helt elektriska modell.

 Volvo Cars ökar sin kapacitet att tillverka elbilar i fabriken i Gent avsevärt, upp till 135 000 bilar per år, och förväntar sig redan att mer än hälften av fabrikens volym kommer att bestå av helt elektriska bilar år 2022.

– Volvo C40 Recharge är en bil som representerar vår framtid. Vår tillverkning och det nära samarbete vi har med våra leverantörer är nyckeln till att nå våra framtida ambitioner ifråga om elektrifiering och klimatneutralitet. Vår fabrik i Gent är redo för en helelektrisk framtid och kommer att spela en viktig roll för vårt globala industriella nätverk de kommande åren, säger Javier Varela, Senior vice president industrial operations and quality på Volvo Cars.

Målsättningen är att 50 procent av den globala försäljningen ska utgöras av helt elektriska bilar redan år 2025, som ett led i arbetet med att tillverka enbart helelektriska bilar år 2030. Volvo Cars har även som mål att vara ett helt klimatneutralt företag till år 2040.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094