23948sdkhjf

Solid tillväxt hos Atlas Copco

– Överlag var den höga efterfrågan på våra produkter och lösningar fortsatt hög, och orderingången ökade markant jämfört med föregående år, kommenterar vd och koncernchef för Atlas Copco Mats Rahmström årets tredje kvartal och fortsätter:

– Vi har sett en solid tillväxt i samtliga affärsområden och i alla regioner jämfört med det tredje kvartalet föregående år. Jämfört med det starka andra kvartalet i år var den övergripande efterfrågan i stort sett oförändrad.

Orderingången under det tredje kvartalet ökade till 33 023 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 24 246 miljoner.

Intäkterna ökade med 12 procent till 27 824 miljoner kronor att jämföra med förra årets 24 849 miljoner.

Rörelseresultatet ökade med 26 procent till 6 000 miljoner kronor mot förra årets 4 760 miljoner.

Jämfört med föregående kvartal motverkades den starka ordertillväxten för utrustning till halvledarindustrin av en minskad orderingång för industri- och portabla kompressorer, industriverktyg och monteringslösningar samt industriell vakuumutrustning. Ordervolymerna för serviceverksamheten var oförändrade jämfört med föregående kvartal.

– Vi har sett en fortsatt sekventiell ordertillväxt i vissa kundsegment, men överlag ökade inte ordervolymerna för koncernen jämfört med förra kvartalet, säger Mats Rahmström. 

När det gäller utsikterna på kort sikt förväntar sig Atlas Copco att kundernas affärsaktivitet kommer att vara fortsatt hög, men försvagas jämfört med den mycket höga nivån i det tredje kvartalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128