23948sdkhjf

Stark orderingång hos Saab

När Saab summerar årets tredje kvartal berättar de att orderingången ökat med 54 procent till 15 605  miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 10 152 miljoner.

Försäljningen ökade med 32 procent till 7 992 miljoner kronor att jämföra med förra årets 6 064 miljoner.

Rörelseresultatet ökade till 500 miljoner kronor att jämföra med förra årets minus 663 miljoner.

Det operationella kassaflödet för det tredje kvartalet uppgick till minus 1,2 miljarder att jämföra med förra årets minus 0,4 miljarder.

– Saab fortsatte att vinna viktiga kontrakt och levererade ytterligare ett kvartal med tillväxt. Ordrarna ökade med 54 procent i tredje kvartalet och med 29 procent under de första nio månaderna 2021. Det är glädjande att se ordrarna växa i Sverige, i övriga Europa och i USA, vilket ytterligare stärker Saabs position på viktiga marknader, kommenterar Saabs vd och koncernchef Micael Johansson och fortsätter:

– Medan samhället och företag återgår till det normala efter pandemin, kvarstår riskerna i den globala leverantörskedjan, inklusive bristen av elektroniska komponenter på marknaden. Vi för en nära dialog med våra leverantörer för att motverka potentiella framtida effekter av leveransbrister samt för att säkra leveranser av produkter.

En ny organisationsstruktur med fyra affärsområden trädde i kraft 1 juli.

– Vi har en spännande tid framför oss med flera pågående marknadskampanjer, inklusive möjligheter för Gripen, Globaleye, Ground combat och inom undervattenområdet, avslutar Micael Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094