23948sdkhjf

Vinab blir uppköpta

Storskogen har ingått ett avtal om att förvärva majoriteten av aktierna i Vinab, Verkstadsindustri i Norr AB som arbetar med tillverkning, montage, reparationer och underhåll inom tungindustrin.

Under år 2020 rapporterade Vinab en omsättning på 253 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 17,5 miljoner kronor. 

Vinab levererar tjänster inom tung verkstadsindustri med fokus på svensk gruvindustri. De levererar tjänster inom projektledning, mekanisk konstruktion, rörsvetsning och montage. 
För nuvarande är bolaget baserat i Norrbotten med huvudkontor i Gällivare. I slutet av år 2020 bestod bolaget av 85 anställda. Nu blickar de anställda på företaget framåt och blir en del av Storskogens vertikal Industriteknik, vilket är en del av affärsområdet Industri. 

- Vi är mycket glada över att ha förvärvat Vinab. Det är ett väldigt fint bolag som genom fokus på kvalité och aktivt utvecklingsarbete genom hela organisationen har skaffat sig en mycket stark position som tjänsteleverantör inom tung verkstadsindustri. Det ska bli enormt spännande att stötta bolaget på den fortsatta resan, säger Fredrik Bergegård, EVP och affärsområdeschef för Industri.

Vinabs nuvarande ägare Olle Henriksson kommer stanna kvar i bolaget efter förvärvet och ha en roll som affärsutvecklingsansvarig. Vdn Per Stöcke stannar kvar i sin roll.

- Vi är väldigt glada och stolta att få Storskogen som ny långsiktig ägare. Vi tror detta kan hjälpa oss att accelerera den tillväxtfas vi är inne i och skapa ett ännu bättre erbjudande för våra kunder tillsammans med Storskogens övriga bolag, säger Olle Henriksson, affärsutvecklingsansvarig på Vinab. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14