23948sdkhjf

Ferronordic utvidgar samarbete med Sandvik

Ferronordic har ingått avtal om att bli återförsäljare av Sandviks stationära kross- och sorteringsverk i hela Ryssland.

Genom avtalet blir Ferronordic  ansvarig för försäljning och service av Sandviks stationära kross- och sorteringsverk i hela Ryssland inom byggsegmentet och i delar av landet inom gruvsegmentet. Avtalet följer utnämningen av Ferronordic som distributör av Sandvik mobila kross- och sorteringsverk i Ryssland i mars 2021 och utvidgar samarbetet mellan Ferronordic och Sandvik Rock processing solutions i Ryssland.

Sandviks produktportfölj av stationära kross- och sorteringsverk inkluderar käftkrossar, konkrossar, hybridkrossar, matare och sorteringsverk. Användningsområden för Sandviks kross- och sorteringsverk inkluderar främst gruvor och stenbrott. 

Över tid förväntar sig Ferronordic att maskin- och eftermarknadsförsäljningen relaterad till Sandviks mobila och stationära kross- och sorteringsverk kan komma att motsvara cirka 5 procent respektive 7 procent av omsättningen i Ryssland. 

– Vi är glada över att kunna utöka vårt samarbete med en pålitlig partner som Ferronordic. Ferronordics rykte på marknaden, starka nätverk och omfattande lokala erfarenhet gör att vi kan förbättra kundnöjdheten och utveckla varumärket Sandvik ytterligare i Ryssland, kommenterar Håkan Karlsson, VP och chef för Global Sales stationary crushing and screening inom Sandvik Rock processing solutions.

– Vi är glada över att kunna utveckla vårt partnerskap med Sandvik och utöka vårt erbjudande med premiumprodukter som kompletterar vårt sortiment. Sandviks kross- och sorteringsverk är ledande inom innovation och produktivitet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare stärka Sandviks ställning i Ryssland och att leverera ytterligare värde till våra kunder, säger Ferronordics vd, Lars Corneliusson.

Avtalet har undertecknats och träder i kraft 1 januari 2022. Ferronordic kommer att påbörja marknadsföring och försäljning av de nya produkterna från januari 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11