23948sdkhjf

Förnyade verkstaden på auktion

Effektivare arbetsflöden i verkstaden skapas genom att förnya maskinbeståndet. Vanligaste sättet är att kontakta återförsäljare, men Ulf Börjesson, ägare Glafsfjordens maskin och svets tänkte annorlunda. Han köpte en laserskärare via en auktionssajt.

Företaget är baserat i Jössefors i Värmland. Idag är de 14 anställda och har 15 miljoner i omsättning. Verksamheten har en komplett verkstad med en maskinpark som utan problem klarar de grövre dimensionerna på både material och dess förädling.

Ägaren Ulf hade sonderat marknaden ordentligt och hade bra koll på vad för laserskärmaskin han ville ha. Han såg den på budgivning och slog till.

- Ja, det var lite spännande där ett tag, det kändes ju väldigt bra när auktionsförrättaren ringde och sa att den var vår, berättar han.

Maskinen som han köpte var en laserskärmaskin från Bystronic modell större, 18 meter lång och 17 meter bred. 

- Vi fick möblera om lite i lokalerna, men vi hade utrymme, säger Ulf.

Att flytta en så pass stor maskin är inte det lättaste. Därför kontaktade Ulf Bytronic och bad om hjälp.

- Bytronic monterade ner, flyttade den till oss, renoverade upp den och uppdaterade programvaran BySoft 7 och sedan var vi igång med laserskärningen säger Ulf.

Företaget i Jössefors gör bland annat skopor till grävmaskiner under eget namn. 

- Vi har hela produktionslinjen där vi skär, bockar, svetsar, blästrar och även pulverlackerar, så vi är fullt kompletta och klarar av allt säger Ulf. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125