23948sdkhjf

Universal Robots gör rekordvinst

Nordiska robotföretaget Universal Robots har precis släppt resultatet för tredje kvartalet 2021 och rapporterar en rekordvinst på 78 miljoner dollar – en ökning med 48 procent jämfört med förra årets tredje kvartal.

Sedan tillverkningen av världens första kommersiella kollaborativa robot 2008, har Universal Robots sålt över 50 000 kollaborativa robotar, så kallade cobotar, som nu används i en mängd olika industrier, främst inom tillverkning.

– Vi ser ett enormt sug efter cobotar på samtliga marknader världen över, säger svenska Mathias Wiklund, Chief Commercial officer på Universal Robots i ett meddelande och fortsätter: 

– I Sverige har vi en stark tradition med industrirobotar så här ser vi ännu inte samma starka efterfrågan ännu, även om vi ser en förändring också här.

– Vi ser en växande efterfrågan på våra robotar i takt med att medvetenheten om teknologin sprider sig i branschen. På nästan alla våra marknader ser vi hur framför allt tillverkningssektorn står inför stora utmaningar – bland annat på grund av brist på arbetskraft eller avbrott i leveranskedjan, säger vd Kim Povlsen och fortsätter:

– Trots att vi redan sett stora framgångar, betyder den revolutionerande potentialen i kollaborativ automation att Universal Robots är på väg mot ytterligare tillväxt. Vi expanderar vårt redan stora nätverk av distributörer och certifierade systemintegratörer, samt rekryterar mer personal världen över. Vi har just nu över 70 tjänster att tillsätta, så det är minst sagt spännande tider för företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079