23948sdkhjf

Volvo Trucks har uppdaterat sina tunga drivlinor

Nu ska det vara ännu bättre bränsleeffektivitet och prestanda i Volvo Lastvagnars tunga drivlinor.

Volvo Lastvagnar introducerar nämligen flera viktiga nya uppdateringar för sina 11- och 13-liters motorer med Euro 6. Tillsammans ska de resultera i minskad bränsleförbrukning samtidigt som körbarheten förbättras.

– Att minska bränsleförbrukningen är av allra största vikt för alla åkerier och transportföretag, särskilt de som kör fjärrtrafik. Samtidigt önskar de den högsta prestandan. Med dessa senaste förbättringar av vår beprövade drivlineteknologi kan de dra nytta av den här unika kombinationen av bränslebesparing och uppgraderad körbarhet, säger Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige i ett meddelande.

Även Volvo FH med I-Save får samma uppdateringar på motor och drivlina. 

– Vi har redan många bevis från åkerier som bekräftar den låga bränsleförbrukningen för Volvo FH med I-Save. Vi är mycket förväntansfulla över hur de nya drivlineförbättringarna kommer att göra Volvo FH med I-Save ännu mer bränsleeffektiv, och direkt bidra till en ännu bättre ekonomi för våra kunder. Försäljningen av de nya uppdaterade drivlinorna har redan börjat, förklarar Stefan Strand i meddelandet.

Förbättringarna i körbarhet som nu adderats har skapats genom det nya sätt som I-Shift-växellådan samverkar med motorn. Den uppdaterade I-Shift använder en ny växlingsstrategi som inte bara ska ge snabbare växling utan också en mjukare och mer harmonisk körupplevelse.

Den lägre bränsleförbrukningen ska ske genom minskad friktion i motorn och en förfinad förbränningsprocess. Motorns vridmoment kontrolleras i detalj av den uppdaterade I-See, som ska optimera motorns prestanda genom att ta hänsyn till topografin på vägen framför och fordonets vikt.

Volvo Lastvagnars målsättning är att eldrivna lastbilar ska utgöra hälften av försäljningen till 2030. Tio år senare ska alla Volvolastbilar som säljs vara fossilfria. Den interna förbränningsmotorn kommer att fortsätta vara viktig och förbättrad effektivitet som kommer från framsteg i Volvos drivlinor är ett viktigt steg för att bidra till minskning av koldioxidutsläpp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11