23948sdkhjf

Ny koncernchef på Dormer Pramet

Eduardo Martin har utsetts till ny koncernchef för Dormer Pramet globalt.

Han kommer att tillträda den 1 februari 2022 och ersätter Stefan Steenstrup, som utsetts till vd för Seco Tools i oktober 2021.

Eduardo Martin har de senaste sex åren varit Senior Vice president - Head of global sales på Sandvik Coromant och har en lång karriär inom Sandvik bakom sig.

Han började på Sandvik Coromant 1988 som programmerare av elektroniska slipmaskiner och har arbetat och bott i USA, Sverige, Italien och Spanien. Han har haft flera ledande roller inom Sandvik Coromant, bland annat som verkställande direktör för Spanien och Portugal och som chef för den amerikanska marknaden.

Han är spansk medborgare, har en teknisk ingenjörsexamen och en Executive Master i Business & administration.

– Jag är mycket glad över att bli utnämnd till koncernchef för Dormer Pramet. Det är en fantastisk organisation som har en stor mängd erfarenhet och kunskap inom metallbearbetningsindustrin. Vi befinner oss i en oerhört spännande period i vårt företags historia, med starka tillväxtambitioner för de kommande åren. Jag ser fram emot att få börja arbeta med våra team och kunder runt om i världen, säger Eduardo Martin i ett meddelande.

Filippo Mauri kommer fortsätta leda Dormer Pramet-teamet under de kommande månaderna. I februari 2022 återgår han till sin position som vice vd för Mergers & acquisitions och stödjer företaget i dess fortsatta tillväxtambitioner.

Dormer Pramet är en division inom Sandvik Machining solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109