23948sdkhjf

Framtidens fabrik

Omrons första automationscenter i Europa har byggts ut och fått en stor ombyggnad. Det i sin tur innebär att centret har ett stort demonstrationsområde för innovativa automationstillämpningar.

Det uppdaterade och nya stora automationscentret i Barcelona, Spanien, gör det möjligt för Omrons svenska kunder att testa framtidens digitala fabrik.  Fabriken är uppkopplad, automatiserad och intelligent.

20 ingenjörer samarbetar med Omrons automationscenter för att utforska användningen av ny teknik, till exempel AI och industriell IoT. Detta görs för att utveckla lösningar som passar respektive kunds behov.

I anläggningen kan teamet demonstrera alla möjligheter med Omrons innovativa applikationer på plats eller via en fjärranslutning. 

Anläggningen har över 800 kvadratmeter golvyta. Centret ligger cirka 20 minuter från Barcelonas internationella flygplats.

- Framtiden är här, och vårt ombyggda automationscenter i Barcelona är en utmärkt inkörsport till framtidens industriautomation. Jag är övertygad om att svenska företag, även små och medelstora företag, kommer att inspireras av demonstrationerna och applikationerna på centret - oavsett om de upplever dem på plats eller på distans från kontoret, säger Roger Merkel, general manager Sverige.

De som besöker automationscentret kan uppleva en del intressanta demonstrationer. Bland annat kan du få uppleva en integrerad lösning med allt-i-ett-styrning av robotik, rörelse, säkerhet, maskinseende och artificiell intelligens för att uppnå en flexibel tillverkning med skalbar och modulär autonom och samverkande produktion. Denna automationsinfrastruktur visas i en förpackningslinje. 

- Vi är mycket stolta över den nya designen och den fängslande kundupplevelse vi nu kan erbjuda, som visar upp vår kapacitet som en innovativ partner inom tillverkningsindustrin, säger Antoni Farràs, General manager på Omron Automation Center Barcelona.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.222