23948sdkhjf

Nya drivlinor och uppdateringar för Scania

− Det vi introducerar idag är inte bara de nya Super-drivlinorna utan ett avgörande initiativ för att stärka Scanias branschledande roll beträffande lösningar för hållbara transporter under resten av det här årtiondet. Vårt starka fokus på transporteffektivitet vägleder oss i skiftet mot en fossilfri värld, ett skifte som får ett avgörande bidrag tack vare våra nya drivlinor.

Det säger Alexander Vlaskamp, Executive vice president, chef för Sales & marketing inom Scania i ett meddelande.

Det är den största Scanialanseringen sedan introduktionen av ett nytt program 2016. Scania har tagit fram en ny motorplattform – Super.

Den nya motorplattformen  för Euro 6-fordon har ett effektspann från 420 till 560 hästkrafter och Scania utlovar att drivlinan i normalfallet ger en bränslebesparing på 8 procent för långtradarkunder. Alla motorerna ska kunna köras på HVO och två av dem finns i ett utförande för biodiesel Fame. Fler versioner ska följa för marknader utanför Europa och för biogasdrift. Introduktionen omfattar både växellådor och drivaxlar och en premiumtjänst för de kunder som kräver 100 procent tillgänglighet av sin lastbil. Scania introducerar även digitala backspeglar för ökad trafiksäkerhet.

− Vi fortsätter på den inslagna vägen och erbjuder våra kunder en palett med hållbara lösningar, avslutar Alexander Vlaskamp meddelandet men tillägger:

− Andelen fordon som drivs med förnybara bränslen eller elektriskt ökar dramatiskt de kommande åren, men vi är alla fortfarande beroende av förbränningsmotorer för våra dagliga liv. Det är just därför Scanias Super-baserade lastbilar är så viktiga eftersom de bidrar till att minska de fossila utsläppen under resten av det här decenniet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125