23948sdkhjf

Skyddar bilindustrin från statisk elektricitet

Svenska 3D-skrivartillverkaren Wematter breddar sortimentet av skräddarsydda material med Aurora ESD som kan användas i elektronikkomponenter framförallt inom bilindustrin.

Den är framtagen för att för att skydda elektronikkomponenter från statisk elektricitet så att inte elektrostatisk urladdning sker vid elektroniktillverkning.

Aurora ESD som står för Electrostatic discharge är kolfiberförstärkt för att skapa de ledande egenskaperna och göra materialet styvare. Den ingår i en helhetslösning med hård- och mjukvara. Här ingår även det pulvermaterial som kunden använder för 3D-utskrifter, bland annat standardpulvret Aurora PA11.

– Efter en tuff pandemiperiod där många leverantörsled har fått stänga ner ser vi ett ökat intresse från marknaden på att ha användarvänliga polymera 3D-skrivare med pulverbäddsteknologi. Med fler kundförfrågningar ökar även önskemålet på fler skräddarsydda material, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter i ett meddelande och tillägger:

– Vi har haft ett spännande år där vi har arbetat fram flera olika material inom Wematter. Nu är det äntligen dags att lansera Aurora ESD vilket gör att kunden kan lösa utmaningar kopplade till distributionen och inte bli sårbara vid till exempel  en pandemi samt få unika egenskaper på komponentnivå. Jag är stolt att få presentera resultatet av hela bolagets satsning på nya material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078