23948sdkhjf

Lindab förvärvar Klimatek

Lindab ska komplettera sin nuvarande verksamhet i Danmark med förvärvet av Klimatek. Klimatek tillverkar både standardiserade och kundspecifika komponenter till ventilationssystem som ventilationsgaller, luftventiler, spjäll och kåpor. Ett urval av produkterna tillverkas i aluminium vilket dessutom gör dem lämpliga för Lindabs marina verksamhet.

– Klimatek blir ett välkommet tillskott till vår danska verksamhet med sitt fokus på kvalitet och korta leveranstider, säger Ola Ringdahl, vd och Koncernchef för Lindab i ett meddelande och fortsätter:

– Klimatek är ett välskött bolag med hög kompetens inom ventilation. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda än mer kompletta ventilationssystem utifrån kundens önskemål. Vi är dessutom mycket glada över att Klimateks vd och grundare, Ib Mortensen, kommer att fortsätta att driva verksamheten som en del av Lindab.

Klimatek grundades 1986 och har produktion och försäljning i Skive i nordvästra Danmark. Bolaget omsätter cirka 30 miljoner svenska kronor årligen. Klimatek har 22 medarbetare.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som delar vår syn på god service och hög kvalitet. Vi kommer att kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med en flexibel produktion med korta leveranstider, säger Ib Mortensen, vd och grundare av Klimatek i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126