23948sdkhjf

Sandvik ska förvärva ICAM

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva det kanadensiska bolaget ICAM, en leverantör av lösningar som översätter CAM-data till optimerad kod för CNC-bearbetning. 

­­­ − Jag är mycket nöjd med att vi kan välkomna ICAM till Sandvik. Vi fortsätter att förvärva mjukvarubolag som möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande och tillhandahålla ännu mer produktiva lösningar inom komponenttillverkningsprocessen. Genom detta förvärv stärker vi vårt erbjudande inom verifiering och optimering liksom värdeerbjudandet till våra kunder i deras värdekedja, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

ICAMs mjukvara kombinerar efterbearbetning, maskinsimulering och optimering av verktygsbanor till lösningar som reducerar programmerings- och maskinbearbetningstid, och ska effektivisera arbetsflödet genom att operatören ska kunna gå från CAM-system till verifierad och optimerad maskinkod i ett steg. 

­­ − Förvärvet av ICAM är i linje med vår övergripande strategi och vårt fokus att vidareutveckla erbjudandet inom verifiering och optimering. Vår starka position inom CNC-maskinsimulering kombinerat med ICAMs expertis inom efterbearbetning av CAM-data innebär att vi kan erbjuda kunderna en komplett lösning för att översätta CAM-genererade verktygsbanor till optimerad NC-kod för maskinbearbetningen. Jag ser fram emot att välkomna ICAM till Sandvik, säger Nadine Crauwels, chef för affärsområdessegment Sandvik Machining solutions.

ICAM grundades 1971 i Montreal, Kanada, och har 27 medarbetare. År 2020 hade bolaget en försäljning om cirka 30 miljoner kronor.

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.128