23948sdkhjf

Cargotecs och Konecranes fusion kritiseras

Det har gått över ett år sedan Konecranes och Cargotec meddelade att de avser att gå samman för att bli en global ledare inom hållbara materialflöden. Nu protesterar – Storbritannien.

Styrelseordförande för Konecranes, Christoph Vitzthum har föreslagits bli även det framtida bolagets styrelseordförande. Så här sa han i ett meddelande då fusionen avslöjades:

– Samgåendet mellan Konecranes och Cargotec, med deras ikoniska teknologivarumärken, innovationsförmågor, talangfulla personal och fokus på hållbarhet, kommer att skapa ett bolag som är klart större än summan av sina delar, som levererar robusta synergier och skapar en unik plattform för skapande av värde för aktieägarna. Kunder kommer att gynnas av bolagens kombinerade teknologier och förbättrade serviceförmåga. Detta är ett viktigt ögonblick för finsk industri och materialhanteringsindustrin i stort och vi är fullt redo och hängivna att utnyttja denna historiska möjlighet.

Styrelseordförande för Cargotec, Ilkka Herlin, sa i samma meddelande:

– Hållbarhet har varit högt upp på Cargotecs agenda sedan dess grundande och denna fusion möjliggör att vi blir en global ledare inom hållbara materialflöden. Våra kunder letar i allt större utsträckning efter gröna lösningar och tillsammans kommer vi ha bättre möjligheter att lösa kunders utmaningar. 

Men nu har Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet, CMA offentliggjort sina provisoriska synpunkter. I sin rapport drar CMA provisoriskt slutsatsen att transaktionen kan komma att resultera i en väsentlig konkurrensminskning på ett flertal produktmarknader.

Konecranes och Cargotec instämmer inte i CMAs provisoriska slutsatser men meddelar att de kommer att överväga innehållet i CMAs initiala synpunkter och fortsätta att samverka med myndigheten.

Därutöver fortsätter Konecranes och Cargotec dialogen och samarbetet med övriga relevanta konkurrensmyndigheter, inklusive Europeiska kommissionen och amerikanska justitiedepartementet, och överväger sätt att avhjälpa vissa av frågorna som uppmärksammats av de olika konkurrensmyndigheterna.

Ytterligare offentliggöranden avseende konkurrensförfarandet kommer att göras vid ett senare tillfälle.

Konecranes och Cargotec är fortsatt övertygade om att fusionen kommer att slutföras vid slutet av H1/2022.

Tills alla villkor för verkställande av fusionen är uppfyllda och affären är slutförd, fortsätter båda bolagen sin verksamhet helt separat och självständigt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094