23948sdkhjf

Volvo Cars intäkter minskade

Volvo Cars rapporterar fortsatt tillväxt både vad gäller försäljning och intäkter för de första nio månaderna 2021, trots att ett Covid-19-utbrott i Sydostasien orsakade en branschomfattande leveransbrist som påverkade produktion och försäljningsvolymer under tredje kvartalet.

Delårsrapporten för tredje kvartalet 2021 visar att bolaget under perioden juli-september nådde intäkter på 60,8 miljarder kronor, en minskning med 7 procent jämfört med samma period förra året.

Rörelseresultatet uppgick till 3,3 miljarder kronor under kvartalet, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 5,5 procent. 

Försäljningsvolymerna under tredje kvartalet sjönk med 17 procent jämfört med samma period 2020.

Den rullande 12-månadersvolymen uppgick till cirka 741 200 bilar.

– Produktionen var cirka 50 000 bilar lägre under kvartalet jämfört med samma period 2020, medan försäljningen under perioden minskade med cirka 30 000 bilar eftersom nedgången i produktionsvolymer kompenserades av minskat lager, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars i en kommentar och ser även framåt:

– Försörjningssituationen har förbättrats under det fjärde kvartalet, men vi förväntar oss att bristen på halvledare i hela branschen kommer att förbli en återhållande faktor. När årsskiftet närmar sig är jag övertygad om att vi kommer att nå de utsikter som angavs i början av 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079