23948sdkhjf

Toyotas nya bränsleceller - inte bara till bilar

Toyota inleder nu tillverkning av andra generationens bränslecellsmoduler i Bryssel.

Företaget berättar att de påbörjade utvecklingen av bränsleceller 1992. I dag är deras inriktning att nå ett koldioxidneutralt samhälle. För att nå detta mål utvecklar Toyota flera elektrifierade tekniker, där bränsleceller bedöms vara en viktig nyckel för att minska koldioxidutsläppen.

För att underlätta användningen i sammanhang utanför fordon har Toyota paketerat bränsleceller i moduler. Med början i januari 2022 inleds så tillverkningen av den andra generationens bränslecellsmoduler, som baseras på den andra generationen bränslecellssystem. De nya modulerna ska vara mindre, lättare och ha högre energitäthet.

Modulerna görs i två former – som en kub eller med en platt, rektangulär form. Detta ska ge större flexibilitet och enklare anpassning för olika ändamål.

Valet att tillverka i Europa baseras på en väsentligt ökad efterfrågan i regionen. Och Toyota menar att uppkomsten av vätgaskluster i Europa visar hur olika branscher samlas och för med sig olika kunskaper, erfarenheter och tekniker för att åstadkomma hållbara affärsupplägg. På så sätt kan de växa och lägga grunden för storskaliga satsningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125