23948sdkhjf

De möter behovet av presshärdade plåtdetaljer

Volvo Car Body components i Olofström har beställt två nya flerfacksugnar, Multi-layer furnace från AP&T för tillverkning av presshärdade karossdetaljer. Genom att byta ut en befintlig ugn och komplettera med ytterligare en ska man nå högre produktionskapacitet, större flexibilitet samt minska underhållsbehov och energiförbrukning. 

– Ordern är en viktig milstolpe som sammanfaller med att uppvärmningssystem nu blir ett eget affärsområde inom AP&T. Vi är stolta över att få förtroendet att som One responsible partner återigen samarbeta med Volvo i Olofström. Här är produktionen igång praktiskt taget dygnet runt, vilket ställer mycket stora krav på utrustningens prestanda och tillgänglighet, säger Krister Pettersson, Key account manager på AP&T i ett meddelande. 

För Volvo Car Body components innebär investeringen att man nu ska få bättre förutsättningar att möta behovet av presshärdade plåtdetaljer, som i sin tur ska bidra till minskad vikt och ökad krocksäkerhet i Volvos olika bilmodeller. 

De nya flerfacksugnarna kommer att integreras i en av de befintliga presshärdningslinjer som AP&T levererade till Volvo i Olofström 2015/2016. Där svarade AP&T för all ingående utrustning med undantag för just ugnarna. 

– Investeringen ger oss högre ugnskapacitet, vilket gör det möjligt att tillverka större volymer samt ökar flexibiliteten i vår produktion. Samtidigt får vi också en energieffektivare process som bidrar till en mer hållbar produktion, säger Jonas Claesson, som är projektansvarig underhållsingenjör på Volvo Cars Body components i meddelandet.

De nya ugnarna, som är den tredje generationen flerfacksugnar från AP&T, har vidareutvecklats på en rad punkter jämfört med tidigare versioner. 

 – Vår senaste generation ugnar har en mycket robust konstruktion och är enkla att underhålla. Till exempel går det nu mycket snabbare att byta ut värmeelement, vilket betyder kortare stillestånd som kan frigöra många timmars värdefull produktionstid. Ugnarna är också energieffektivare – de kräver både lägre installerad effekt och ger mindre värmeförluster, avslutar Pär Mickos, Product manager furnace systems på AP&T meddelandet.

Leverans och installation hos Volvo Car body components i Olofström planerad till sommaren 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094