23948sdkhjf

Investerare satsar på tillverkare

Storskogen har förvärvat 95 procent av aktierna i SF Tooling Group GmbH, en global tillverkare och leverantör av formar och verktyg för högtryckspressgjutning inom bil- och flygindustrin med säte i Tyskland.

SF Tooling Group har omkring 190 heltidsanställda i Europa, USA och Asien. Under 2020 genererade bolager 40 miljoner euro i intäkter.

Det förvärvade bolaget har sitt huvudkontor i Laichingen i Tyskland. Bolaget försöker att alltid ligga i framkant genom att förutse marknadstrender. De har positionerat sig som en ledare i det snabbväxande segmentet inom lättviktslösningar för strukturella komponenter och applikationer för elbilar.

Siegfrid Heinrich, vd och minoritetsägare i SF Tooling Group kommer av kvartstå i sin roll efter förvärvet. I en kommentar säger han:

- Vi är glada över att ha Storskogen ombord som en ny och långsiktig majoritetsägare. Tillsammans kan vi fortsätta vår tillväxtresa och ytterligare stärka vårt kunderbjudande globalt.

SF Tooling Group kommer ingå i Storskogens vertikal Industriteknik som ingår i affärsområdet Industri.

- Vi är glada över att ha förvärvat SF Tooling Group. Det är ett välpositionerat bolag som i global skala hjälper till i att forma den växande marknaden inom elfordon och lösningar för strukturella komponenter i lättmetall. Vi ser fram emot att stödja Siegfried och hans team i deras fortsatta resa, säger Mikael Neglén, EVP och landschef DACH i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109