23948sdkhjf

Robotic Innovation växer och behöver anställa fler

Hon räknar med att tredubbla försäljningen 2022. Annette Anfinnsen på Robotic Innovation på Jæren går så bra för tillfället att nya medarbetare måste anställas.

Och tillväxten gör att befintliga lokaler är för små. Nu ska det byggas nya lokaler för det växande företaget, skriver Jærbladet.

– Vi behöver mer plats och mer folk. 2021 hade vi en omsättning på 10 miljoner NOK och i år räknar vi med att omsättningen landar på cirka 30 miljoner NOK, säger lokaltidningens generaldirektör.

300 miljoner för fem år

Vidare tror hon på 300 miljoner kronor 2027. Hon tror också att det kan bli 50 anställda. Tillväxten under 2021 har varit så stor att Robotic Innovation har varit tvungen att dela två olika platser på Jæren. Nu är målet att samla allt detta under ett nytt tak.

SOLID TILLVÄXT: Robotic Innovation planerar för en omsättning på 300 miljoner NOK 2027. FOTO: ROBOTIC INNOVATION

Anfinnsen är själv utbildad elektriker och automatör och hon såg ett behov av att skapa norska jobb kring robotteknik.

Jærbladet skriver att Robotic Innovation har levererat mobila robotlösningar till flera norska fabriker, och även satsar på logistikbranschen.

Norge, Danmark och Sverige

Robotic Innovation har kunder från Narvik i norr till Kristiansand i söder. De har även kunder i Danmark och Sverige.

-För att kunna leverera ett lyckat projekt är det viktigt att vi har ett nära samarbete med de anställda i företaget som ska använda detta, säger Anfinnsen.

Källa: Jærbladet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125