23948sdkhjf

ABB driver fram Kinas biltillverkning

Att leverera ökad automation och hållbarhet för tillverkning av bildelar – det är vad samriskföretaget som ABB och den kinesiska bildelstillverkaren Hasco bildar ska göra.

Samriskföretagets bakgrund är att genom bilindustrins övergång till elfordon behöver bildelstillverkarna investera allt mer i flexibla anläggningar där de kan tillgodose snabbt föränderliga behov och trender. Samarbetet ska utvidga användningen av smarta tekniker och artificiell intelligens i industrin. Båda parterna har överenskommit att inte redovisa fler detaljer om investeringen.

– Då bilindustrin står inför sin största omvandling sedan den startade och försäljningen av elfordon förutspås att gå om bilar med förbränningsmotorer i många delar av världen till 2035 finns det ett uppenbart behov av att stötta den industriella omvandlingen, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & discrete automation i ett meddelande.

ABB berättar att de var den första multinationella robottillverkaren i Kina som lokaliserade hela sin värdekedja – från FoU till tillverkning, försäljning, konstruktion och systemintegrering. 

Det nya samriskföretaget förväntas inleda sin verksamhet under andra kvartalet 2022.

Under året ska ABB även ta en robotfabrik i Shanghai i drift inklusive ett forsknings- och utvecklingscenter för att snabba upp innovationer inom produktutveckling, artificiell intelligens och kundsamarbeten avseende automationslösningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11