23948sdkhjf

Trollskes Maskinservice blir en del av Storskogen

Storskogen har förvärvat Trollskes Maskinservice via dotterbolaget Elektroautomatik i Sverige. 

Det förvärvade bolaget rapporterade en omsättning på 12,2 miljoner kronor och en ebita på 1,7 miljoner kronor för räkenskapsåret 2020. Företaget är baserat i Kungsör och har idag ett tiotal anställda. 

Trollskes Maskinservice har en bred kompetens och lång erfarenhet av industriservice. Bolaget utför främst tjänster inom maskin- och tekniskt anläggningsunderhåll, avhjälpande underhåll, förebyggande underhåll och tillståndsbaserat underhåll. 

I företagets verkstad utförs renovering, analys och testkörning av maskinspindlar och verktygsspindlar.

Bolaget är ett tilläggsförvärv till Elektroautomatik i Sverige, en automationsintegratör och helhetsleverantör inom automation. Enligt Elektroautomatiks vd stärker förvärvet nuvarande tjänster och serviceerbjudande.

- Vi ser nu mycket fram emot att kunna erbjuda fler möjligheter tillsammans med Trollskes Maskinservice med hjälp av deras erfarenhet och kompetens, och därigenom hjälpa industrin i bland annat Mälardalen att bli ännu effektivare, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik i en kommentar. 

Richard Trollske, grundare av Trollskes Maskinservice ser ljust på affären. Han kommer själv vara kvar som platschef i bolaget efter transaktionen.

- Kombinationen av vår lokala kunskap om kundernas behov och Elektroautomatiks bredd,  kommer erbjuda en hel del spännande möjligheter för våra kunder framöver – detta ser jag verkligen fram emot, säger Rickard Trollske i en kommentar.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri inom vertikalen Automation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094