23948sdkhjf

Volvo Groups vd ny ordförande i Acea

European Automobile manufacturers association, Acea har valt Martin Lundstedt, vd för Volvo Group till ordförande.

Ordförandeskapet gäller Aceas commercial vehicle board som väljs på årsbasis. Han tar över befattningen från Martin Daum, vd för Daimler Truck.

– 2022 kommer att bli ett avgörande år på vägen mot nollutsläppsfria godstransporter på väg. Batterielektriska lastbilar är redo att köra ut på vägen i stort antal, och bränslecellsbilar kommer att följa inom kort, säger Martin Lundstedt i ett meddelande och tillägger:

– Men transportoperatörernas förmåga att investera i nollutsläppslastbilar är direkt kopplad till tillgången på rätt laddnings- och tankningsinfrastruktur. Tyvärr saknas den infrastruktur som är anpassad för tunga fordons specifika behov nästan helt idag.

–  Detta är något som Afir måste ta itu med snarast, med dedikerade och ambitiösa mål för lastbilsspecifik infrastruktur. Det är väldigt enkelt: ingen transportör kommer någonsin att köpa en batteridriven lastbil om de inte kan ladda den för smidig och smidig drift.

Afir står för den föreslagna förordningen om alternativa bränsleinfrastrukturer som Europaparlamentet och de nationella regeringarna diskuterar, förklarar Acea. Vidare att förordningen ska införa bindande mål för laddning och tankning av infrastruktur för varje EU-medlemsstat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126