23948sdkhjf

De är finalisterna i Smart industri 2021

Sex företag har utsetts till finalister i den sjätte omgången av företagstävlingen Smart Industri.

Tävlingen uppmärksammar och belönar företag med tar till vara på digatilseringens möjligheter på ett smart sätt med tydliga resultat.

Finalisterna är:

AB Furhoffs Rostfria Familjeföretag har genom digitalisering kunnat rita om kundresan och automatisera ända ut till golvet i produktionen.

Bror Tonsjö AB Mekaniska verkstad har integrerat digitaliseringen i skärande bearbetning. Digitaliseringen är nu en helt naturlig del av verksamhet.

SweGreen AgTech-företag erbjuder lösningar för vertikal butiksodling av grönsaker året runt.

Vinden AB har skapat en digitaliserad självförvaring som utmanar principerna för traditionell lagerhållning och förvaring.

Vironova AB Applicerar digitala metoder som AI och Machine learning på läkemedelsutveckling inom vaccin och genterapi.

Syftet med tävlingen är att stimulera små och medelstora företags digitala transformation. Detta görs genom att lyfta goda exempel som kan visa vägen framåt.

- Juryn har också i år haft ett svårt men angenämt uppdrag. Årets finalister är sett till verksamhet mycket olika varandra men utgör alla goda exempel på de möjligheter digitaliseringen öppnar – både för den egna affären och för att lösa aktuella samhällsutmaningar, konstaterar Johan Weigelt, vice vd på IVA och juryns ordförande i en kommentar.

Vinnare och eventuella hedersomnämnanden presenteras den 24 februari 2022. Tävlingen, som instiftats av Siemens, Teknikföretagen och IVA, har genomförts årligen sedan 2016. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109