23948sdkhjf

Universal Robots: ''Ett fantastiskt år''

Universal Robots tillverkar kollaborativa robotar, något som har visat sig vara en lyckad affärsidé. I år har de rapporterat rekordresultat med en årsomsättning på 311 miljoner amerikanska dollar.

Årsomsättningen på 311 miljoner dollar är en ökning med 41 procent jämfört med 2020. Jämfört med 2019 är det en ökning med 23 procent.

Bolaget är grundat i Danmark, där även huvudkontoret finns. Sedan fler åra bedriver Universal Robots verksamhet i Sverige.

Företagets vd Kim Povlsen säger:

- Universal Robots har haft ett fantastiskt år. I ett företag som vårt, som tillverkar högkvalitativ och sofistikerad hårdvara, kräver denna typ av tillväxt ett enormt engagemang från alla inblandade. Vårt produktionsteam i Danmark har slagit interna rekord för antalet tillverkade cobotar, när de producerade 400 cobotar under en enda vecka under fjärde kvartalet. Våra experter i leverantörskedjan har arbetat hårt för att vår verksamhet ska fungera smidigt trots globala leveransutmaningar.

Det märks att kollaborativa robotar börjar blir allt mer populära.

- Fler och fler börjar förstå vilken otrolig konkurrenskraft kollaborativa robotar kan bidra med. Därför har vi satt ett ambitiöst mål. Vi ska växa minst lika mycket som marknaden,  säger Mathias Wiklund, Chief Commercial Officer på Universal Robots i en kommentar.

Framåt förväntar sig bolagen en fortsatt stark tillväxt. Vdn förklarar:

- Efterfrågan på kollaborativa robotar kommer att öka och vårt unika ekosystem växer med det. Att arbeta med mer än 1 000 oberoende företag – inklusive komponent-, kit- och applikationstillverkare, certifierade integratörer och distributörer – är det som utmärker vår tillväxtresa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109