23948sdkhjf

Hexagon storsatsar på digitala verkligheter 

Hexagon har beslutat vad som blir nästa satsning. Det blir en satsning på digitala verkligheter genom flera strategiska organisatoriska förändringar.

Efterfrågan på realtidsuppdaterade digitala världar växer. Som svar på efterfrågan kommer Juergon Dold, anställd på Hexagon sedan 1995 och senast ansvarig för divisionerna Geosystems, Geospatial, samt Safety and Infrastructure, att anta rollen som Executive Vice President.

I sin nya roll kommer han leda strategiska iniativ för hela bolaget. 

För att specificera det kommer Juergon ansvara för Hexagons satsning på innehåll och plattformar till digitala verkligheter, Smart Digital RealityTM, som driver tillväxt inom Hexagons existerande marknader och möjliggör expansion till nya områden.

- Att bygga vidare på vår strategi och öka tillväxt i ekosystemet metaverse – den nya digitala verkligheten som växer i omfattning både för företag och privatpersoner – är en central del i Hexagons framtid. Att föra samman data i alla olika varianter och format till en plats där man kan bygga, lagra och dela digitaliserade objekt och miljöer är vår största fördel, säger Ola Rollén, vd och koncernchef Hexagon.

I Joergons uppdrag ingår utveckling och expansion av Hexagons produktportfölj HxDR, vilket inkluderar HxDR digital reality platform.

Plattformen möjliggör sammankoppling och visualisering av nästan all geospatial eller omvärldsspeglande data och filformat som förbättrar samarbete och beslutsfattande. Fotogrammetri och punktmoln som genom artificiell intelligens återbildar mark- och luftdatalägger den visuella grunden för digitala verkligheter. interaktion.

- Metaverse är inte en enskild plats utan snarare många digitala verkligheter som företag som Hexagon arbetar för att göra mer tillgängliga och djuplodande. Med virtuella, blandade eller förstärkta verkligheter kan vi öka engagemanget och känslan av kontakt mellan användare. Genom att tillhandahålla en sammanlänkad plats som är byggd på data inhämtad genom crowdsourcing eller direkt från professionella källor kan vi förbättra samarbete och produktivitet för användare som arbetar på olika platser. Digitala världar och objekt kan användas i allt från filmskapande, spel och turism till arkitektur, fastigheter, övervakning av land och infrastruktur, stadsplanering, och mer, förklarar vdn. 

Juergon kommer fortsättningsvis att rapportera direkt till Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109