23948sdkhjf

Northvolt i nytt samarbete

Northvolt och Unibap har ingått ett samarbetsavtal för utveckling av automatiserad demontering av batterier och därigenom möjliggöra en effektiv återvinning av batterier från elbilar.

Samarbetet påbörjas omedelbart med målet att implementera en fungerande lösning på Northvolts anläggningar under de kommande åren.

Syftet med lösningen är att uppnå en kostnadseffektiv demontering av batterier, och på samma gång möjliggöra betydande förbättringar av arbetsmiljön. Samarbetet ska innefatta forskning och utveckling av teknologi för automation, mekanik och affärsutveckling av lösningen.

Northvolt etablerar för närvarande storskalig återvinningskapacitet i norra Sverige, med syfte att säkerställa Northvolts mål att 50 procent av materialbehovet för batteriproduktion kommer från återvinning år 2030.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få arbeta tillsammans med Northvolt för att utveckla ny teknik för återvinning av batterier. Under de kommande åren när de första generationerna av elbilar ska bytas ut kommer volymen av batterier som behöver återvinnas att öka dramatiskt, och det kommer att finnas ett stort behov av säkra och effektiva lösningar, säger Anders Blomberg, vd för Unibap i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078