23948sdkhjf

Stark organisk tillväxt trots materialbrist

Stark organisk tillväxt och ökad lönsamhet, så förklarar Hanza Holding år 2021. Detta trots frånvaro och materialbrister på grund av covid.

Under det fjärde kvartalet 2021 ökade nettoomsättningen med 45 procent till 717 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade till 43 miljarder kronor. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 59,9 miljoner kronor.

Under 2021 genomförde företaget sitt hittills största expansionsprogram genom bland annat investeringar, förvärv och aktiviteter i syfte att utveckla koncernen.
Erik Stenfors, vd på Hanza Holding kommenterar rapporten.

- Det har varit ett framgångsrikt år, trots att vi brottades med materialbrister och frånvaro kopplad till covid. Vår organiska tillväxt har ökat under året: Den uppgick till 12 procent för helåret 2021 och till 30 procent för det fjärde kvartalet. Vårt rörelseresultat för helåret har tredubblats.

Under 2021 genomförde företaget sitt hittills största expansionsprogram genom bland annat investeringar, förvärv och aktiviteter i syfte att utveckla koncernen.

- Det var också ett händelserikt år. För att möta en ökande efterfrågan genomförde vi vårt största expansionsprogram hittills, som bland annat omfattar maskininvesteringar, utökade produktions­­anläggningar samt två förvärv, säger vdn om rapporten. 
Inledningen av 2022 är lik föregående år och präglas av sjukfrånvaro på grund av omikron och materialbrister. 

Vdn skriver: 

- Men utmaningarna ser ut att avta, samtidigt som Hanza är väl rustat för fortsatt tillväxt. Därför bedömer vi att år 2022 kommer att vara ytterligare ett framgångsrikt år där vi kan växa med ökad lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078