23948sdkhjf

Atlas Copco förvärvar Pumpenfabrik

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Pumpenfabrik Wangen. Det tyska bolaget tillverkar progressiva kavitetspumpar som används vid överföring av vätskor i framförallt sektorer som biogas och vattenrening. Bolaget tillverkar också excenterskruvpumpar som används inom livsmedels- och hygienindustrin.

Pumpenfabrik Wangen har sitt säte i Wangen, Tyskland och har 265 anställda. Under 2020 hade de intäkter på ungefär 466 miljoner kronor. Företaget har tillverkning i Tyskland, och ett globalt nätverk för service- och försäljning.

– Industriella pumpar är ett segment som vi identifierat som strategiskt rätt för Atlas Copco och Wangen Pumpen har ledande, differentierad teknologi och stark eftermarknad, säger Andrew Walker, affärsområdeschef för Energiteknik i ett meddelande och tillägger:

– Wangen Pumpen är ett starkt varumärke och är kända för kvalitet i krävande industriella applikationer. Förvärvet kommer att skapa en solid grund för fortsatt tillväxt inom nya industriella pumpsegment. Industriella pumpar spelar en avgörande roll för att skapa hållbara lösningar inom många segment och bidrar till en hållbar framtid. 

Förvärvet förväntas slutföras under det andra kvartalet 2022 och är föremål för godkännande av myndigheter.

Köpeskillingen offentliggörs inte. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081