23948sdkhjf

Fyra nya industriutbildningar med gemensam nämnare

Luleå tekniska universitet startar fyra nya industri- och branschutbildningar med en gemensam nämnare - hållbarhet.

Under hösten 2022 startar Luleå tekniska universitet tre nya civilingenjörsutbildningar och en ny kandidatutbildning. Alla har en hållbarhetsinriktning.

Alla utbildningar har ett nära samarbete med industrier, branscher och företag. Redan från första året kommer studenterna i kontakt med dessa.

- Vi är mycket glada att kunna erbjuda dessa nya utbildningar redan i höst. Studenterna på utbildningar hamnar mitt i centrum av den gröna omställningen och får direktkontakt med högaktuella industrier, branscher och företag. En stor fördel för universitetet, studenter och företagen, säger Birgitta Bergvall-Kårebom, rektor vid Luleå tekniska universitet.

De fyra utbildningarna

Civilingenjörsprogrammet hållbar produktion

Redan från årskurs ett får studenterna jobba i nära samarbete med utvalda företag i olka branscher. Studenter får utveckla lösningar för framtidens produktion, något som kan ge företagen nya, kreativa perspektiv och idéer. 

Civilingenjörsprogrammet vattensystem och miljö 

Studenterna får jobba med utmaningar som vattenbrist, översvämningar och förorenade vattenresurser. Fokus ligger på teknik som bidrar till ett hållbart samhälle och innovativa lösningar för vår miljö

Civilingenjörsprogrammet klimatfysik, teknik och samhälle

Utbildningen syftar till att möta framtidens globala arbetsmarknad där norra Sverige satsar stort på teknik för den gröna omställningen. Det är en utbildning för dem med naturvetenskapligt intresse och stark vilja att driva förändringen av samhället.

Kandidatprogram i hållbar mineralutvinning

Utbildningen ger studenterna verktyg och metoder för att se till att vi har hållbar tillgång till alla de metaller som behövs för den gröna omställningen, det kan vara till exempel litium till batterier och koppar till våra mobiltelefoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095