23948sdkhjf

Investerar 2,5 miljarder för att bekämpa halvledarbristen

Bosch investerar hela 250 miljoner euro, cirka 2,5 miljarder kronor, i sina nya anläggningar i Reutlingen. Detta som ett steg i att bekämpa den globala chipbristen.

- Investeringen stärker inte bara vår konkurrenskraft, utan kommer även att gynna våra kunder och hjälpa till att bekämpa krisen i halvledarförsörjningen, säger Stefan Hartung, koncernchef Robert Bosch GmbH i en kommentar.

Expansionen i Reutlingen skapar ytterligare 3600 kvadratmeter ultramoderna renrumsutrymmen. Samtidigt byggs en kraftförsörjningsanläggning ut och en byggnad för de försörjningssystem som stödjer nya och befintliga produktionsområden.

Tillbyggnaderna förväntas tas i drift 2025.

- AI-metoder i kombination med uppkoppling har hjälpt oss att uppnå kontinuerliga, datadrivna förbättringar i tillverkningen och därigenom producera bättre och bättre chip,  säger Markus Heyn, ansvarig för affärsområdet Mobility Solutions, Robert Bosch GmbH i en kommentar.

Bosch har utvecklat och tillverkat halvledare i över 60 år och i Reutlingen över 50 år. Halvledarna är för både fordon- och konsumentelektronik.

Expansionen av anläggningen ska i första hand tjäna den växande efterfrågan på MEMS inom fordons- och konsumentsektorer och för krafthalvledare av kiselkarbid.

- Bosch är redan en ledande chiptillverkare för fordonstillämpningan, säger Markus.

Han fortsätter:

- Och det här är en position vi avser att befästa.

Bosch är den enda underleverantören i bilindustrin som tillverkar krafthalvledare av kiselkarbid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172