23948sdkhjf

Volvo följer underleverantören - stoppar produktionen i Ryssland

Fordonskoncernen AB Volvo stoppar tillfälligt produktion och försäljning i Ryssland, det meddelar AB Volvos presschef Claes Eliasson när Verkstädernas systertidning Transportnet når honom på måndagsförmiddagen.

– Vi har en lastbilsfabrik söder om Moskva. Vi kan inte ta emot inkommande gods vilket innebär att från och med nu tills vidare kommer ingen produktion att ske. Skälet är konflikten i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland. I och med stoppet kommer ingen tillverkning och försäljning av lastbilar att ske, säger Claes till vår systertidning Transportnet.

Han fortsätter:

- Det här är ett läge där koncernen har människor som första prioritering och vi kommer att följa utvecklingen noga framåt. Det är för tidigt att säga hur det kommer att påverka produktionen.

I förra veckan gick underleverantören Nordiq Group ut med att de stoppar sina leveranser till Volvos lastbilsfabrik i ryska Kaluga. Läs mer här: Underleverantören avbryter alla leveranser till Ryssland Nu tar Volvo samma beslut, därför kontaktar Verkstäderna Stefan Ottosson, vd för Nordiq Group. Han säger

- Volvos beslut gläder mig. Jag var inte orolig, jag vet att Volvo har ett sunt sätt att tänka, berättar Stefan Ottosson, vd för Nordiq Group för Verkstäderna. 

För hans egen och Nordiq Groups del har den positiva responsen regnat in. 

- Jag är förvånad över den positiva respons som vi har fått. Vi har inte gjort något exceptionellt utan bara gjort det som känns rätt, förklarar han för Verkstäderna.

Han tillägger: 

- Vi är medvetna om att det inte är ryska folket som står bakom detta. Det smärtar såklart att de ska behöva lida, avslutar Stefan samtalet med Verkstäderna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11