23948sdkhjf

SKF har redan stängt ned

SKF har verksamheter både i Ryssland och Ukraina. Presschef Theo Kjellberg berättar för Verkstäderna hur de agerat i de båda länderna.

Han börjar berätta hur många anställda de har och vad som händer med SKFs verksamheter i Ukraina.

– Cirka 1 100 medarbetare, de allra flesta I Lutsk, där vi har en fabrik. Den har varit stängd sedan invasionens första dag, berättar han och fortsätter:

– Vi har öppnat upp skyddsrummet på anläggningen till alla medarbetare och även resten av samhället. Vi stöttar på plats genom bland annat att betala ut löner i förväg.

Men de har även agerat i sin verksamhet i Polen.

– Vi har skickat förnödenheter från vår fabrik i Polen. Vi har ett nätverk av SKF-kollegor runt om i Europa som har tagit in och erbjudit boende för familjemedlemmar till SKFs medarbetare i Ukraina och kvinnliga medarbetare som lyckats ta sig ut ur landet. 

I Ryssland är det paus.

– Vi har pausat export av produkter och komponenter till Ryssland. Detta medför också att verksamheten i fabriken i Tver, som är beroende av komponenter från Europa, pausas, berättar Theo Kjellberg och avslutar:

– Cirka 80 medarbetare arbetar där och vi jobbar nu för att säkerställa att vi kan stötta dem så gott det går, inte minst ekonomiskt.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.454