23948sdkhjf

Volkswagen ska tillverka elbil på endast 10 timmar

Volkswagen ska bygga en ny produktionsanläggning för den framtida eldrivna modellen Trinity. Med innovativa tillverkningsprocesser är målsättningen att varje bil ska ha en produktionstid på tio timmar.

Anläggningen ska byggas nära huvudanläggningen i Wolfsburg, med en investering på totalt cirka 2 miljarder euro. Byggstarten av anläggningen är planerad till våren 20203. Den eldrivna modellen Trinity ska produceras från 2026.

- Med detta beslut stärker och upprätthåller vi huvudanläggningens konkurrenskraft och ger personalen ett robust, långsiktigt perspektiv, säger Ralf Brandsätter, vd för Volkswagen i en kommentar.

Med innovativa tillverkningsmetoder har Volkswagen som ambition att nå en produktionstid på 10 timmar per bil när Trinity-produktion påbörjas 2026. Den anmärkningsvärda produktionstiden ska uppnås genom färre versioner, färre komponenter, mer automatisering, effektivare produktionslinjer och nya logistikkoncept.

– Beslutet från styrelsen är en viktig milstolpe för omställningen av vårt varumärke och framtiden för Wolfsburg. På så sätt stärker och upprätthåller vi konkurrenskraften i huvudfabriken och ger medarbetarna ett robust, långsiktigt perspektiv. Med Trinity och den nya fabriken sätter vi nya standarder inom fordonsindustrin och Wolfsburg blir det globala riktmärket för toppmodern och effektiv biltillverkning, säger vdn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094