23948sdkhjf

ABB identifierar robottrender 2022

ABB har sammanställt olika tillväxtprognoser där man tittar på viktiga trender som driver efterfrågan på robotar under året.

Pandemin har påskyndat långtgående globala megatrender. Det handlar om brist på arbetskraft och osäkerheter inom försörjningskedjan till den enskilda konsumenten och ett växande tryck att bedriva verksamhet på ett hållbart och motståndskraftigt vis. Allt fler företag tittar därför på robotautomation.

- I och med att tekniken öppnar upp nya möjligheter för att tillgodose kundernas behov kommer nya trender fortsätta att uppstå, vilket ytterligare kommer att driva efterfrågan inom områden där robotar tidigare inte har använts, säger Marc Segura, ABB:s nyutnämnda chef för divisionen Robotics i en kommentar. 

ABB har identifierat tre viktiga robottrender baserat på diskussioner med kunder, marknadsundersökningar och en global undersökning.

Trend 1: Revolutionen med elfordon för med sig förändringar i grossistledet inom fordonstillverkning

- Elfordon handlar inte om enbart ett annat drivsystem utan är också en större omvandling till ett digitaliserat fordon. Övergången innebär också en ökad användning av robotar i kombination med andra tekniker, bland annat autonoma mobila robotar, säger Marc Segura.

Trend 2: E-handelsboomen växer
- Denna trend leder till en tillväxt av lättare och mindre robottillämpningar, vilket möjliggör expansionen av automation till nya verksamhetsområden inom lager och distribution,  Marc Segura.

Trend 3: Fler robotar dyker upp på fler ställen och arbetskraften behöver ny kompetens

- När vi tittar bortom 2022 ser vi en ännu större betoning på konnektivitet och datainhämtning som viktiga möjliggörare av framtida tillverkning. Data som samlats in i intelligent automatiserade processer analyseras av producenter så att de kan fatta mer informerade beslut, säger Marc Segura.  

Sammanfattningsvis blir automation allt vanligare. I en kommentar förklarar Marc Segura:

- Automation har alltid handlat om produktivitet och kvalitet – uppskalning, att kunna göra mer – men den omläggning vi ser idag, den största på en hel generation, innebär att flexibilitet och enkelhet är avgörande för att nå framgångar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11