23948sdkhjf

Atlas Copco satsar på processutrustning för halvledarindustrin 

Atlas Copco har tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna i Ceres Technologies, en amerikansk tillverkare och konstruktör av utrustning för att leverera gas och ånga inom halvledarindustrin.

Förvärvet inkluderar även tillgångarna i North Park Metalworkers, som producerar svetsade kapslingar, ramar och maskindelar, och Peak Precision Technologies, som levererar precisionsvetsade och lödda maskindelar . Under 2021 hade bolaget intäkter på cirka 351 miljoner kronor.

Ceres Technologies tillhandahåller utrustning för leverans av gas och ånga. De erbjuder även kontraktstillverkning av processverktyg för OEMs forskningsorganisationer. Utöver det erbjuder de även ingenjörstjänster för halvledarbranschen och industrin.

- Ceres tillhandahåller kritiska delsystem för processverktyg som kompletterar Edwards existerande vakuum- och reningssystem för halvledarmarknaden. Förvärvet gör det möjligt att genom ny teknologi och kunskap utöka Edwards existerande globala erbjudande inom flytande kemikaliedispensering. Förvärvet av Ceres är också ett värdefullt steg framåt för att möta det växande behovet av att återvinna och återavända gaser inom processteknik förhalvledare. Det leder till förbättrad hållbarhet i linje med industrins miljömål, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125