23948sdkhjf

Rekordstort intresse lättviktsfixturer i kolfiber när fordonsindustrin ställer om

I takt med att fordonsindustrin ställer om till eldrivna fordon ökar intresset för lätta och styva fixturer. Det har Composite Service märkt av.

Bolaget har fått rekordmånga beställningar. I skrivande stund är nio fixturer på gång till flera av världens ledande bilmärken, bland annat Audi och Porsche.

- Vårt motto är ju större utmaning desto bättre och vi har nischat in oss på att lösa komplexa utmaningar i produktionslinjer inom bland annat fordonsindustrin, säger Göran Svahn, vd Composite Service i en kommentar.

Han fortsätter:

- Nu sedan årsskiftet har Audi tagit tillbaka delar av sin egen utveckling och beställningarna har börjat komma igen. Vi har dessutom fått till ett samarbete med Dalian och även andra linjebyggare, som är leverantörer till Porsche och Skoda. Det här blir mest troligt en ännu större affär för oss.

Samarbetspartnern Dalian Auto Tech satsar på att expandera på den europeiska marknaden, vilket vdn ser stora möjligheter med.

- Dalian är ett stort företag som har många kunder inom fordonsindustrin. Vi hoppas såklart på att vi även fortsättningsvis kan vara deras leverantör av lättviktsproduktionsutrustning. Vi har precis levererat de två första fixturerna till Dalian så det är nu arbetet börjar på riktigt.
Huvudkontoret och produktionsanläggningen ligger i Öjebyn, norr om Piteå. Här finns även forskningsinstitutet RISE.

- Det är en fördel för oss att verka här, där det finns kompetens, forskning och utrustning på hög nivå. Genom klustret SWE-CIC samarbetar vi med de andra kompositföretagen och RISE kring; kompetensförsörjning, utvecklingsuppdrag och samordnade leveranser mot kund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109