23948sdkhjf

Två verkstadsbolag ska bli ett

Neles Corporation och Valmet Oyj har fått alla konkurrensgodkännanden för sammanslagning av Neles till Valmet. Färdigställande förväntas ske den 1 april 2022.

Det är en fusion av de båda bolagen som ska skapa ett företag med unikt erbjudande för processindustrier globalt.

Efter att ha erhållit alla nödvändiga konkurrensgodkännanden har villkoren för konkurrens- och myndighetsgodkännanden för genomförandet av fusionen nu uppfyllts fullt ut. Detta förutsatt att alla villkor för genomförandet inklusive utdelningar uppfylls eller avstås från.

Dessa förväntas beslutas av årsstämman i Neles och Valmet den 22 mars 2022 och en extra utdelning av medel från Neles förväntas beslutas därefter.

Neles levererar affärskritiska flödeskontrolllösningar och tjänster för processindustrier. Det finländska bolaget omsatte cirka 611 miljoner euro 2021. Neles har cirka 2 950 anställda i cirka 40 länder.

Finska Valmet är en global utvecklare och leverantör av processteknologi, automation och tjänster för massa-, pappers- och energiindustrin. Företagets omsättning 2021 var cirka 3,9 miljarder euro. De anställda är mer än 14 000 runt om i världen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111