23948sdkhjf

Förvärvar automationsleverantören

Addtech Process Technology, ett affärsområde i Addtech-koncernen, har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Electric Control systems automation, ECS. 

ECS är en internationell leverantör av systemintegrations- och automationslösningar anpassade efter kundernas behov. Företaget erbjuder styrsystem som använder IoT och producerar kontrollpaneler för automatisering, båda med syftet att öka produktiviteten och förbättra dataanalyskapabiliteten inom processindustrin.

ECS har sitt huvudkontor utanför Stavanger i Norge. Företaget har 31 anställda. Den årliga försäljningen ligger på 70 miljoner norska kronor, cirka 75 miljoner svenska kronor. 

– ECS kompletterar vår verksamhet inom Process Technology på ett mycket bra sätt. Deras djupa kunskaper inom strategiskt viktiga segment såsom vattenkraft, matindustrin samt hantering av färsk-, och avloppsvatten kommer förstärka vårt erbjudande ytterligare, säger Claus Nielsen, affärsområdeschef Process Techology i ett meddelande och Arvid Salte som är ECS vd tillägger:

– Genom att bli en del av Addtech-nätverket kan vi accelerera vår tillväxtresa och ta ECS till nästa nivå. Vår strategi är tydlig och med en stark ägare kan vi fånga potentialen, både i Norden och internationellt, på ett mer effektivt sätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125