23948sdkhjf

Förvärvet gick per automatik

Storskogens dotterbolag PV systems har förvärvat samtliga aktier i Detab Ecomat Automation, Detab. Bolaget utvecklar och säljer system för matning av produkter till packningsprocesser, robotar och andra processmaskiner. Detab rapporterade en omsättning på 14 miljoner kronor för räkenskapsåret 2021.

– Detab har väldigt intressanta och fina produkter som passar in i PV Systems verksamhet, men framförallt finns en stor marknad i hela Europa för deras kvalitativa system, säger Roger Käll, vd för PV Systems i ett meddelande.

Teknikföretaget PV Systems är leverantör av kundanpassade automationslösningar.

– Detab är ett innovativt bolag med egna unika produkter som kompletterar vårt starka automationserbjudande i PV Systems perfekt. Det ska bli spännande att följa den fortsatta utvecklingen av vårt kombinerade kunderbjudande, säger Patrik Klerck som ansvarar för vertikalen Automation inom Storskogens affärsområde Industri vari Detab ska ingå i meddelandet.

Jens Einarson, ägare till Detab kommer att fortsätta i sin roll som vd i bolaget efter transaktionen och avslutar meddelandet:

– Vi ser mycket positivt på att bli en del av Storskogen och vertikalen Automation. Detta kommer att möjliggöra en fortsatt expansion på en global marknad för världens mest flexibla komponentmatare för industriella processer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Denios prisas för sitt CSR-arbete
Trelleborg köper amerikansk tätare
Avtalet ska ge gamla batterier nytt liv
Fem saker du måste veta om AI 2023
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Med nyinvesteringar och nyanställningar växlar företaget framåt
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.141