23948sdkhjf

Ytterligare en milstolpe för Concentric

Utvecklingskontraktet innebär att Concentric ska leverera högspänningsdriva kylmedelspumpar för batteridrivna elektriska gruvmaskiner till en global OEM-tillverkare av entreprenadmaskiner. En viktig milstolpe, enligt Concentrics vd Martin Kunz.

Kunden kommer att använda Concentrics e-pumpar för att kyla ned batterier och kraftelektronik i en stor helt elektrisk gruvmaskin.

En av de viktigaste lösningar på vägen mot nollutsläpp från industrifordon är batteridrivna elektriska drivlinor. Maskiner för gruvbrytning är bland de första att anamma denna teknik. OEM-tillverkaren räknar med att deras kunder kommer kunna dra nytta av en lägre total ägandekostnad samtidigt som man möjliggör nollutsläpp.

Den elektriska kylmedelspumpen har följande viktiga fördelar:

  • Möjlighet att använda högspänning vilket eliminerar behovet av en likströmsomriktare för lågspänning.
  • Robust design med våtrotor som eliminerar risken för fel i den dynamiska tätningen.
  • Lång livslängd – den vätskekylda elektroniken och den borstlösa likströmsmotorn ger en livslängd på över 50 000 timmar.
  • Inbyggd diagnosfunktion samt sensorer för att mäta temperatur och tryck.
  • Kompakt och med låg bullernivå.

Concentrics högspänningsdriva kylmedelspump.

Foto: Concentric

Martin Kunz, vd och koncernchef för Concentric säger i en kommentar:

- Det här nya avtalet utgör ytterligare en nyskapande milstolpe i utvecklingen av Concentrics e-pumpar. Vi levererar redan e-pumpar till ett flertal globala OEM-tillverkare för deras hybrid- och elfordon. Det här viktiga kontraktet möjliggör utvecklingen av en högspänningspump för batteridrivna elektriska industrifordon – en sektor som förväntas se en stark tillväxt framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.117