23948sdkhjf

Första kvartalsrapporten: Sandvik förblir flexibla

Sandvik har levererat sin första kvartalsrapport för i år.

– Vi inledde första kvartalet 2022 med en känsla av optimism när restriktionerna till följd av pandemin gradvis hävdes i de flesta delar av världen. Dessvärre avslutades kvartalet osäkrare, när det geopolitiska läget snabbt försämrades med ett krig i Europa, kommenterar Stefan Widing som är Sandviks vd och koncernchef rapporten och tillägger:

– Trots detta var vårt resultat starkt och första kvartalet 2022 var det femte kvartalet i rad med en tvåsiffrig ordertillväxt, vilket avspeglar en fortsatt bred och stark underliggande efterfrågan och att vi stabilt fortsätter exekvera på vår tillväxtstrategi.

Orderingången ökade till 30 474 miljoner kronor att jämföra med förra årets 22 206 miljoner samma period.

Intäkterna ökade till 24 921 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 18 528 miljoner.

Periodens resultat ökade till 3 395 miljoner kronor från förra årets 2 885 miljoner.

Fritt operativt kassaflöde blev 2 292 miljoner kronor. En minskning från från förra årets 2 830 miljoner.

– Vi har levererat ännu ett starkt kvartal i termer av tillväxt, ökat vår kundbas med våra nya digitala och hållbara lösningar och trots det geopolitiska läget och inflationstrycket, mot vilket vi genomför mitigerande åtgärder, uppvisat en motståndskraftig intjäningsförmåga. Det måste dock påpekas att när vi lägger detta kvartal bakom oss går vi en osäker framtid till mötes. Kriget kommer att få konsekvenser på många nivåer och påverkan på den makroekonomiska miljön är för tillfället svår att förutse. Men med vår decentraliserade struktur, starka ledarskapskultur och marknadsledande positioner kommer vi att fortsätta att anpassa oss efter marknadsläget och precis som vi har visat oss vara de senaste åren, förbli flexibla, avslutar Stefan Widing.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141