23948sdkhjf

Etteplan hjälper Epiroc

Finska mjukvaruutvecklaren Etteplan har inlett ett arbete med Epiroc för att utveckla en av Epirocs batteridrivna truckar.

Trucken, Minetruck MT42, som används för gruvbrytning under jord är sedan tidigare batteridriven men nu ska de två företagen omforma den till ett elektriskt vagnsystem. 

Maskinen kommer utöver den befintliga batteridriften även kunna laddas under drift genom en kontaktledning. Etteplan ska i projektet bidra med teknisk expertis inom bland annat elektrisk design, batteriteknik och maskinelektrifiering.

– Globalt sett är elektrifiering av utrustning en stor trend inom gruvdrift, där flertalet fordon för närvarande drivs av dieselmotorer. Branschen är därför i behov av nya kompetenser och färdigheter som vi är redo att tillgodose. Genom att utveckla processer tillsammans med större tillverkare som Epiroc säkerställer vi att vi kan hantera strategiskt viktiga elektrifieringsutmaningar på ett konkurrenskraftigt sätt, säger Anders Svensson, Director, Service Solutions på Etteplan’s Engineering Solutions, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF fortsätter förstärkas i Asien
Elmia Subcontractor i bilder
Alfa Laval: ”Fann vägar till en bättre framtid”
Så påverkar lågkonjunkturen Sandvik: ”Gäller att vara snabbfotad”
Tuffar på i en onormal värld
Salamandrar äventyrar bygge av Volvofabrik
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.142