23948sdkhjf

Atlas Copcos kvartalsrapport: rekordhög orderingång

– Under det första kvartalet var efterfrågan högre än vad vi förväntat oss, och orderingången låg på rekordnivåer för alla affärsområden, kommenterar Mats Rahmström vd och koncernchef för Atlas Copco årets första kvartalsrapport och fortsätter:

– Trots nya osäkerheter i världen, störningar i leverantörskedjan, högre kostnader för komponenter och nya utbrott av Covid-19 har vi levererat lönsamhet på god nivå.

Atlas Copco berättar vidare att efterfrågan på deras produkter och service ökade jämfört med föregående år, och överträffade nivån från de fjärde kvartalet förra året. Ordervolymerna för serviceverksamheterna fortsatte att växa.

Orderingången under det första kvartalet växte till 40 379 miljoner kronor i jämförelse med motsvarande siffra förra året som var 30 468 miljoner. 

Intäkterna ökade till 30 086 miljoner kronor jämfört med förra årets 26 021 miljoner.

Rörelseresultatet ökade till 6 749 miljoner kronor från förra årets 5 387 miljoner.

Det operativa kassaflödet uppgick till 2 400 miljoner kronor vilket är en minskning från förra årets 4 321 miljoner.

Hur ser det då ut framåt?

På kort sikt, även om den nuvarande globala ekonomiska utvecklingen gör marknadsutsikten osäker, förväntar sig Atlas Copco att kundernas aktivitetsnivå kommer att vara fortsatt hög, men försvagas jämfört med den mycket höga nivån i första kvartalet.

– Vi planerar för olika scenarier och vi fortsätter att fokusera att leverera värde till våra kunder i form av ledande teknologier och hållbara innovationer, avslutar Mats Rahmström kommentaren.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078