23948sdkhjf

Universal Robots: rekordintäkter och 80 nya anställda under första kvartalet

Med en omsättning på 85 miljoner dollar – motsvarande nästan 600 miljoner kronor – skedde det första kvartalet inte bara en 30-procentig ökning från första kvartalet 2021. Det var också det bästa kvartalet någonsin hos den fynska tillverkaren av cobots, Universal Robots.

Ekonomichef för Universal Robots, Kim Nørgaard Andreasen, säger i ett pressmeddelande:

– Att vi kan presentera vårt bästa första kvartal någonsin mitt i en tid av pandemi, utbudsutmaningar och konflikter är ett tydligt bevis på att cobots kan hjälpa våra kunder att hålla sig konkurrenskraftiga. Utöver rekordintäkter är vi också glada över att ha kunnat välkomna 80 nya kollegor till vårt snabbväxande företag detta kvartal.

I januari presenterade Universal Robots årliga intäkter 2021 på över 311 miljoner dollar – ett resultat som företaget tillskriver den växande medvetenheten om skillnaden som automatisering kan göra för produktivitet och de möjligheter som cobots ger företag som upplever brist på arbetskraft.

Kim Nørgaard Andreasen säger:

– När vi tittar på trenderna i näringslivet och samhället i stort talar allt för en ökande efterfrågan på automatisering. Vi förbereder oss för att möta denna efterfrågan, bland annat genom att ha påbörjat bygget av ett nytt, större huvudkontor i Odense, vilket kommer att ge oss ramarna för att fortsätta vår tillväxt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141